ACTIVITEITEN

Gastheer
Hennie heeft een rijke ervaring als gastheer. Hij was gastheer bij het Rabobank wielerplan van 1997 tot en met 2012. Gedurende deze jaren begeleidde hij gasten tijdens wielerwedstrijden zoals de Tour de France, Ronde van Nederland, Nederlands kampioenschap en diverse wereldbekerwedstrijden.
Lezingen
Hennie verzorgt lezingen met diverse raakvlakken. Een lezing die velen aanspreekt is zijn verhaal die de relatie tussen het bedrijfsleven en de topsport verduidelijkt. Hierin komen diverse aspecten aanbod, zoals karakter, doorzettingsvermogen, pieken en dalen en nooit opgeven.
Fiets- en ATB-tochten
Als oud-Olympisch en -Wereldkampioen kunt u een middag met Hennie gaan fietsen en dan alle ins en outs van hem zelf horen over materiaal, kleding, techniek en tactiek. Kortom hij laat u met zijn kennis in de keuken van het wielrennen kijken. (En misschien nog wel even flink afzien).
Beklimming van de L'Alpe D'Huez
In samenwerking met Twentsche Courant/Tubantia wist Hennie zich in 1998 te vereeuwigen in het 'Guinness Book of Records'. Hij beklom met niet minder dan 560 wielerliefhebbers de fameuze Alpenreus.

Dit herhaalde hij nog meerdere malen:
  • In 2000 met 260 schaatsliefhebbers in samenwerking met de KNSB.
  • In 2002 met 283 Friesen ter gelegenheid van het 250 jarig bestaan van de Leeuwarder Krant.
  • In 2003 met 500 wielerliefhebbers in samenwerking met de Twentsche Courant/Tubantia.
  • In 2004 met het Noordhollands dagblad.
  • In 2005 heeft Hennie zelfs tweemaal de Alpe D'Huez beklommen, namelijk tijdens de Tour de France in samenwerking met de Rabobank en eenmaal met het Dagblad van het Noorden.
  • In 2006 heeft Hennie wederom twee keer de Alpe D'Huez beklimmen, ditmaal met de lezers van BN de Stem en nogmaals tijdens de Tour de France in samenwerking met de Rabobank.
  • In 2007 heeft Hennie opnieuw de Alpe D'Huez beklimmen, ditmaal met de lezers van De Gelderlander.
Media
Hennie heeft diverse columns geschreven, meegewerkt aan radio- en tv. programma's en zijn kennis van wielrennen gedeeld via diverse kranten.